Story: Hetalia Axis Powers este un anime a cărui acțiune se petrece în mijlocul Războaielor Mondiale. Toate țările sunt reprezentate sub forma unor personaje a căror personalitate este definită de "poziția" pe care au avut-o în război- au luptat, s-au dat la o parte sau au fost neutre.
Numele de Hetalia este o combinație între hetare- nefololositor în japoneză- și Italia - fapt ce scoate în evidență aparenta lașitate de care a dat dovadă Italia în al II-lea Război Mondial.
Episoadele nu au o durată foarte mare- în jur de 5 minute- și se bazează mai multe pe fapte comice, oarecare ironii și multă istorie.
Părere proprie:
Am terminat destul de recent seria- eee, 5 minute episodul, ce să te aștepți... La început a fost ciudat- primul episod s-a desfășurat cu viteza luminii și nu am ajuns să înțeleg mai nimic. Apoi, după încă vreo câteva episode am ajuns să înțeleg acțiunea și, deși la început doar comedie nu-mi părea, pe parcusr am înțeles că totul era practic un fel de parodie istorică
Numele de Hetalia este o combinație între hetare- nefololositor în japoneză- și Italia - fapt ce scoate în evidență aparenta lașitate de care a dat dovadă Italia în al II-lea Război Mondial.
Episoadele nu au o durată foarte mare- în jur de 5 minute- și se bazează mai multe pe fapte comice, oarecare ironii și multă istorie.
Părere proprie:
Am terminat destul de recent seria- eee, 5 minute episodul, ce să te aștepți... La început a fost ciudat- primul episod s-a desfășurat cu viteza luminii și nu am ajuns să înțeleg mai nimic. Apoi, după încă vreo câteva episode am ajuns să înțeleg acțiunea și, deși la început doar comedie nu-mi părea, pe parcusr am înțeles că totul era practic un fel de parodie istorică
- Spoiler:
- * când mă gândesc la frica lui Italy și la modul în care flutura el stagul alb când îi atacau forțele aliate mă pufnește râsul*
- Spoiler:
- când Italy striga Pastaaa, când Russia s-a aruncat din avion și a început să strige Vodkaaa... O, sau episodul 23 când Italy se ceartă cu fratele său și-l sună pe Germany să-l ajute, iar el a crezut că fratele lui Italy îl *ahem*... Iar când a ajuns în cameră a descoperăt că ăștia se luptau pentru un fir de păr* vital region-ul lui Italy, like BP said *
- Spoiler:
- * m-am îndrăgostit de endingul lui Italy, când a cântat Germany am crezut că mă urc pe pereți *